Is that seat taken?

Det är varmt, jag är trött och allt jag vill är att komma fram. Det guppar, jag ryser och vill att det ska vara över. Det serveras dricka, snacks och mackor. Jag har tappat matlusten så att spendera pengar på något ätbart funderar jag inte ens över. Jag lutar mig tillbaka med hörlurarna på och försöker glömma bort var jag är...

...jag öppnar ögonen och vi har äntligen landat.
Jag hatar att flyga och imorgon ska jag göra det tre gånger.

You make a fool of me

"Heartbeat, heartbeat
Put me into sleep
Bloodrush, bloodrush
Thorugh my vains
Brain, brain
You make me think of them again
Barstool, barstool,
You make a fool of me
Girls, noise
Diamonds and pears
Drink, drink
I drink to keep my cool
Tv screen, tv screen
Take me away from this
Pain, Pain
Cause everything is all about the
Same
And that makes me think of them again
Motorway, motorway
You didn't want my friends to stay
Pay, Pay
How much do I really have to pay to get them back?"

Jaha... söndag och imorgon åker jag till Vitryssland. Jag vill åka men samtidigt vill jag inte. Jag har inte hunnit göra allt jag vill göra här hemma. Det är så mycket mer som ska hinnas med, och jag kanske har oturen att inte ha det kvar när jag kommer tillbaka. Fan.

 


Lite närhet är guld värt

Jag älskar att vakna utan ångest, vilket jag gjorde idag. Trots att jag somnade strax efter sex imorse så var jag inte trött då klockan närmade sig tolv på förmiddagen. Allt jag kände var en härlig känsla som fortfarande sitter kvar. Det är sjukt vad lite mysig närhet från vem som helst kan göra. Nu kan jag väl inte påstå att jag är så utvilad men det spelar ingen roll eftersom jag är the babysitter ikväll.

Och snart åker jag till Vitryssland.


I don't wanna loose a thing

Din hand stryker över min rygg, du föser mig närmar dig och stirrar i mina ögon. Dina mjuka läppar nuddar vid mina. Vi njuter av frestelsens starka stund. Du låser dörren, och där är du och jag ensamma - vi blir till en. Dina händer ramar in mitt ansikte allt jag kan göra är att le. Jag blundar och drar dig intill mig.

Jag skäms...

Shuffle playlist

Vilken tönt jag är som sitter och lyssnar på James Morrison. Det är inte direkt sån musik jag brukar lyssna på när jag och datorn umgås. Då brukar det bli mer Anna Ternheim och andra sköna lugna låtar. James Morrison platsar bara på mina danslektioner då det är stretch eller avslappning som gäller, så nu byter jag!

Hela den här veckan har vi marknadsfört våran skola, vilket innebär att bland annat Umeås niondeklassare har besökt Midgårdsskolan. Jag har då varit guide några gånger och visat vår fina skola. När jag har träffat dessa femtonåringar har det slagit mig att jag ändå känner mig ganska vuxen jämfört med vissa av dem. Jag är ju för sjuttsingen tre år äldre. Det märks ändå ibland...

And on my playlist right now: Niccokick ft. José Gonzales - I Want You Back

Det hände saker mellan oss, det slog gnistor

Inatt drömde jag en märklig dröm. Jag drömde om en lärare på skolan som jag knappt har tänkt på tidigare. Vi var på fest tillsammans och resten kan ni fantisera ut själva, det hände en del. Och idag när jag mötte den här läraren i korridoren kändes det konstigt. Som om allt hade hänt på riktigt fast vi inte riktigt var medvetna om det... Det är svårt att beskriva, men det var som om vi kände varandra. Men vårt förhållande till varandra, i drömmen, påminde om David Gales och studenten Berlins.

 Nog om detta, nu är det barndans.

Välj 1,2,3 eller 4

"Mitt tal ska handla om valmöjligheter..."

Så långt har jag kommit på mitt nationella, svenska b-tal. Bra jobbat Julia Åström. Min lärare vill att jag ska redovisa imorgon helst, men kommer jag klara det? Orkar jag sitta uppe hela natten och skriva på någonting som jag vet kommer bli hur dåligt som helst, och förstöra mitt fina betyg? Jag har ju också alternativet att hålla talet efter jag har kommit hem från Vitryssland. Det blir nog så, för självklart, går det att skjuta upp någonting så gör jag ju det. Sån är ju jag, och de flesta andra i min omgivning.

Vi har för mycket valmöjligheter helt enkelt.

making money

37526-45

love


Från allt till inget, jag får jobba ytterligare ett år på VK.

 

Squeeze me

Idag när jag och min klasskamrat gick hem från skolan regnade det, och jag sa till honom att nu ska jag aldrig mer klaga på det här vädret. Det dröjde kanske 30 sekunder innan jag började klaga igen... Och det är ungefär fyrahundratjuttioelfte gången som jag klagar här. Men alltså, vem tycker det är skönt med en dyngsyr täckjacka, fuktig väska och genomblöta skor och sockar?

När det här vädret sköljer över oss då längtar jag efter en varm öppen famn som kan gömma mig under täcket och krama mig tills min kroppstemperatur har nått den normala.

So baby come on over...

Klistra fast snön

Det är fortfarande lite mörkt ute, plusgraderna har trollat bort halva snön, så nu är de gröna gräsmattorna tillbaka här i Umeå. Jag hatar den här tiden på året, jag hatar, hatar, hatar. Kan inte den här jävla snön klistras fast på gator och mark så slipper vi slask? Det kan ju inte vara någon som uppskattar slask. Är det någon som gör det är du min ärkefiende. Slask är äckligt och resulterar bara i blöta sockar och dåligt humör.

Nu ska jag ut och plaska i vattenpölarna, men som tur är får jag skjuts till skolan idag.

Jag hatar det och jag är rädd!

Jag hatar att flyga, det är någonting av det värsta jag vet. Det är inte så längesedan jag flög och då trodde jag bokstavligt talat att vi skulle störta. Men självklart, som alltid annars, så är det bara jag som tror det och alla andra är kolugna. Snart ska jag ut och flyga igen, och då bär det av till Vitryssland och Minsk. Jag är lite rädd att det är skruttiga flygplan med otrevlig rysk personal som knappt kan engelska... Inte tror jag att det kommer hjälpa min flygrädsla direkt. Eller vem vet, den kanske botas då jag sitter i det där skruttiga flygplanet och väntar på att livet ska ta slut...

Ett rop på hjälp, vad ska jag ta mig till? Jag hatar verkligen att flyga och det borde alla som någon gång har rest med mig veta.

The life of Julia Åström

Igår såg jag "Life of David Gale" och efteråt kunde jag inte sova. Alla funderationer bara flög runt inne i huvudet. Och det tog aldrig slut heller. "Tänk om jag skulle göra så, eller så, eller kanske så" "Vad hade hänt om jag hade gjort så?" Bara tonvis av frågor som jag var för trött för att svara på igår...

Till råga på allt tänkte jag sova i papiljotter, vilket jag gjorde, och det resulterade i att när jag äntligen slagit mig till ro vaknade jag ett x antal gånger av att dessa pekade rakt in i öronen eller bara var äckligt osköna. Men, det sägs väl att, vill man vara fin får man lida pin?

Give me money

Det är söndag, jag har just varit ute och gjort ett jobb åt VK. Helst hade jag velat ligga kvar i sängen i morse då mobilalarmet ringde klockan 09.30. Men plikten kallar och pengar är något jag behöver just nu så... Eftersom jag också är i stor pengabrist har jag lagt ut lite grejer på tradera också!


http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=35864033
http://www.tradera.com/auction/aid_35863961


My head is lika a tegelsten

Jaha, just nu känns det som jag är en av världens tröttaste varelser. Hela min värld snurrar och jag har hundra saker jag måste göra, men jag orkar bara inte. Mitt huvud känns lyckligtvis inte som någon tegelsten längre, vilket gör att jag åtminstone känner mig lite mer levande.

Men, tack för igår, jag hade riktigt trevligt.

"Dina vänner är den familj du väljer"

Jag tjatar, men det är någonting som det behövs tjata om. Håll hårt i dina vänner, för det är ingenting som du vill förlora, även om det kan kännas så ibland. Men har du riktiga vänner, vet du att de alltid finns där för dig och ställer upp när det behövs. Jag vet att jag har riktiga vänner och för det är jag evigt tacksam.

Tack.

One phonecall away

Det handlar om att trycka på en knapp, så datorn slocknar, ändå gör jag det inte. Jag trycker på olika knappar, stirrar rakt in i skärmen. Blinkar och kollar vilka som är inne på msn - borde jag skriva eller inte? Det blir inte så, jag fortsätter zappa mellan låtarna och stirra på en tom ruta som gör mig blind för tillfället.

Jag måste nog ringa Josef nu, innan jag blir insane.

Lär känna Camilla Näsholm

Lär känna Camilla Näsholm

 

cam


DAGENS:
klädsel:
vitsvart-randig tshirt, bruna baggy byxor.

frisyr: ruffs
låt: eyedea - wierd side
tv: (film) tupac forever

vill ha: en slav
tråkigaste: skolan är så jävla tråkig nu
roligaste: emmas bild

 

SENASTE PERSON SOM:
sov i din säng: jag
såg dig gråta: Julia
fick dig att gråta: Tupac
fick dig att börja skratta: Julia
du gick på bio med: My
du gick på stan med: Emelie
skickade ett e-mail till dig: Sheryl, från Australien
skickade ett sms till dig: Fex
skickade ett lunarinlägg till dig: Jag har ingen lunar


HAR DU NÅGONSIN:
sagt "Jag Älskar Dig" till en pojkvän och menat det: Ja
bråkat med ditt husdjur: Ja, kattjäveln, vi har fan "släjjes"
drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Nej, det är jag då jävligt glad för

 

HAR DU NÅGONSIN VARIT I:
Norge: Ja
Danmark: Nej
Finland: Jo, nej, jo...
Island: Nej
USA: Nää
Tyskland: Nej, vilka jävla frågor
Frankrike: Nej
Spanien: Ja
Italien: Nej
Kroatien: Nej
Grekland: Nej
Österrike: Nej
Schweiz: Nej
Thailand: Nej
Storbritannien:  Nej
Brasilien: Nej
Belgien: Nej

Bulgarien: Ja

Turkiet: Ja

 

EXTRA STUFF:
Vad är du mest rädd för: Att någon jag tycker om ska dö
Vart vill du gifta dig: Typ på en strand, utan prästjävel, ej religöst
Vem hatar du verkligen: Mitt ex
Varit kär: JA!
Kör du bil: Nej, tack gode gud för det
Har du ett jobb: Ja, två emellanåt
Gillar du att ha folk omkring dig: Ja

Är du ensam nu: Nej
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Det kan ju vara vilken skit som helst

FAVORIT:
Rum i huset: Mitt rum
Typ av musik: Jag tycker så mycket är så bra, det finns inga dåliga genres, bara dåliga låtar
Parfym: Sarah Jessica Parkers
Månad: Juli
Mat: Majskolvar

Dricka: Lingondricka och mjölk, inte blandat dock
Godis: Mörk choklad

Tidning: Tatoomagazine och Elle
Film: Jag har säkert någon favorit film...
Skådis: Angelina Jolie, hon är så snygg

Djur: Kräldjur
 
DE SENASTE 24 TIMMARNA, HAR DU:
Gråtit:
Nej
Köpt någonting: Ja det har jag, mat
Varit sjuk: Nej
Sjungit: Ja
Sagt "Jag Älskar Dig": Nej
Velat säga till någon eller några att du älskar dem: Ja, kan man väl säga
Träfffat någon ny: Ja, man träffar väl nya människor varje dag, jag registrerar dom väl bara aldrig
Saknat någon: Nja...
Kramat någon: Jo, jag tror jag kramade Karin idag
Ätit: Två par rostade markor med gurka, tomat och örtsalt och en majskolv + ett glas juice. Imorse åt jag en filtallrik med müsli, solrosfrön och en banan + en rostad macka och juice. Två mandariner, två bitar choklad och en halv drickyoghurt. Till lunch åt jag spagetti och soyafärs-sås, och mycket bönsallad  och mjölk. Min middag bestod av potatisklyftor, falafel, en majskolv, god sås och mjölk. Och så en massa snus emellan det där...


Finito

Jaha, då var femtimmarsprovet över. Det blev en krönika angående fans. Känns dock som jag har skrivit bort mitt MVG som jag behövde...

Nu ska jag ta bussen för jag är så lat och orkar inte gå mina 25 minuter som det tar hem.

Hur många cottonpads använder du?

För er kännedom, när jag tvättar ansiktet använder jag mig av tre cottonpads. En för sminkbortagning för ögonen, en till makeupbortagningen för ansiktet och den sista till ansiktsvattnet. Onödigt vetande, eller hur?

Tänk vad mycket onödigt vetande vi förmedlar till varandra och som vi ändå är intresserade av. Men kan vi verkligen kalla det för onödigt vetande då?
Jag kan ärligt säga att jag är en väldigt nyfiken människa. Och i min umgängeskrets är det, i alla fall just nu, jag som har koll på det mesta och de flesta, även de jag inte känner. Det är någonting som jag ibland kan tycka är lite skumt. Ibland hör eller ser jag saker som bara fastnar, och där sitter det, stenhårt. Undrar, om det kan bero på att jag har växt upp i ett samhälle där alla vet allt om alla, sedan har det "syndromet" följt med mig hit?

One wish?

Den ständigt återkommande känslan - saknad. Imorse hade det varit skönt om någon hade legat bredvid mig, pussat mig i pannan och sagt god morgon. Jag kan ju alltid drömma...

Är det dags att ta sig i kragen?

Måndag, måndag, måndag. Jag ska snart knata iväg till skolan, sitter bara och hoppas på att pappa ska komma hem så jag får åka bil istället för att gå. Vilken lat jävel jag är. Jag undrar hur det ska gå för mig när skolan är slut och jag måste ta tag i mitt liv. Just nu känns det som att jag skulle inte klara mig så bra, för jag känner hur beroende jag är av mina föräldrar, vilket jag också skäms över. Men någon dag är det väl dags att ta sig i kragen, frågan är bara vilken dag blir det? Idag är en sån dag då jag känner att jag alltid vill bo hemma, ha studiebidraget på kontot och mat på bordet, och inga utgifter såsom hyra.

Pappa har fortfarande inte dykt upp så det blir väl en promenad ändå...



Jag är en liten tönt...

"I don't quite know how to say how I feel 
Those three words are said too much
They're not enough"



Och de levde lyckliga i alla sina dagar...

Ikväll har jag bestämt mig för att se "Prinsen och jag" på TV3, jag vet att det är en typisk amerikansk film och att slutet kan jag förutse redan innan filmen har börjat. Men jag känner att en amerikans kärleksfilm faller mig i smaken precis ikväll, tragiskt men sant. Jag behöver få se på lite överlycklig kärlek som knappt existerar och som för det mesta, gör mig spyfärdig. Dock tror jag min spyfärdighet övergår till drömmande ikväll, för jag vet att när filmen väl kommer igång och de lyckliga känslorna flödar kommer jag vilja byta plats med Julia Stiles.

37 days left

Jaha, då var det söndag igen. Trots att veckorna har varit tunga och krävt ganska mycket arbete från min sida har de senaste veckorna ändå gått otroligt snabbt. Eller i alla fall denna vecka, och den har verkligen varit fylld av bara plugg. Kommande vecka kommer innehålla samma sak, jag får bara hoppas att de stundade dagarna kommer gå lika fort som de tidigare.

För övrigt är det bara 37 dagar kvar tills jag åker till Thailand, så min officiella nedräkning börjar nu - alltså 37 dagar kvar.


en update om julia maria augusta åström

SENASTE
Biltur: Till och från ICA
Kyss: Längesen
Låne-bok: Något diktverk av Erik Stagnelius till ett skolarbete
Film sedd: Do not remember
Dryck förtärd: Saft
Mat äten: Sourcream 'n  onion-potatisklyftor, sallad och lövbiff
Telefonsamtal: Men Josef
Skiva spelad: Lupe Fiascos nya Food & Liqour
Irritation: På min lillasyster

INOM DET SENASTE DYGNET HAR JAG
Gråtit? Nej
Hjälpt någon? Jadå, jag hjälpte till exempel Sarah med pengar till nattbussen igår
Köpt något? Öl
Gått på bio? Nej
Sagt 'jag älskar dig'? Nej
Saknat ett ex? Nej, inte mitt ex men någon annan
Skrivit i en dagbok? Nej
Haft ett seriöst samtal? Ja...
Saknat någon? Jo...
Kramat någon? Jadå, det var en utekväll igår som innehöll många kramar

JA ELLER NEJ
Jag har en dagbok: Ja
Jag gillar att laga mat: Ja, så länge det inte är för komplicerat
Jag har en hemlighet jag inte delat med någon: Ja... en stor en



Inte riktigt 100 procent

Godkväll. Eller är det en god kväll? Det känns som mitt riktiga jag är på flykt. Här sitter jag i samma skepnad men som någon annan person. Jag är alltså inte helt hundra ikväll...

Men nu ska jag sova, vila ut mig inför morgondagen, för då är det festligheter på gång. Efter två veckors vila är det dags att träda fram igen. Vi ses på dansgolvet imorgonkväll.

Motivation, minus noll

Blue October ft. Imogen Heap - Congratulations.mp3

Jag är trött, har ont i huvudet och ingen motivation till något. Jag upprepar bara en massa misslyckanden in my head. Det här en sån här dag då jag tycker allmänt synd om mig själv och allt jag vill göra är att krypa in under täcket. Jag gillar inte sånna här dagar.

no good, no good

Som många gånger tidigare har jag noll fantasi. Det bådar ju gott inför det kommande nationella provet i svenska b som jag har om ungefär 50 minuter...


Tre bilder

  


Stockholm, höstlovet 06.

Det finns fler bilder på pixbox, där mitt användarnamn är jewlie.


Jag har vaknat i tid och sovit gott

Godmorgon...
Frågan är bara om det är en god morgon? Jo, tänk för att det är det. Jag har sovit gott och vaknat i tid. Nu sitter jag här, fördriver tiden lite, och snart ska jag vara nyttig eftersom jag promenerar till skolan. Jag tror jag ska unna mig en avocadobit innan det är dags att stoppa fötterna i skorna och kroppen innanför min varma jacka. Appropå det, en varm jacka är någonting av det bästa som finns, så man slipper frysa.

Godmorgon!

Dagens ord

"Här kommer sanningen om sanning, den gör ont. Så därför ljuger vi."

Jag är en mes

Jag önskar att du stod framför mig så jag fick sätta mina händer runt din hals, skrika dig rakt i ansiktet att jag är trött på att tänka på dig. Sedan skulle jag slå dig i magen tills jag inte orkade mer, spotta på dig och riva sönder dina kläder.

Men jag vet att jag är inte kapabel till något sådant. Istället för att strypa dig skulle jag krama dig tills de naturliga behoven började skrika av vrede.
 
Fy fan, vilken mes jag är egentligen.

shake your thing

37526-39

"I love the way you move"

Jag halkar runt i mina blöta sockar

John Denver - This old guitar.mp3

När jag tittar ut genom fönstret ser jag en snöbeklädd uteplats som för några månader var grön. Jag sitter på skolan och har absolut ingenting att göra - faktiskt. Jag har gjort klart mina arbeten, självklart skulle jag kunna bearbeta dem mer, men nu får det vara nog! Så nu sitter jag bara och deppar över att det är slaskigt och jävligt ute. När den här snön ändå kommer, kan det inte stanna då? Det är väl onödigt att den ska smälta bort. Det resulterar dessutom att alla blir griniga eftersom slask medför blöta sockar och halkigt väglag på morgonen.

Det finns gränser

Efter ett x antal kaffekoppar för att hålla ögonen öppna har jag äntligen så gott som gjort klart mina svenskaarbeten som ska lämnas in imorgon. Jag har lite finslipning kvar men det får jag fixa imorgon på skolan, för nu känner jag att min kropp och mina ögon säger stopp. Vissa gånger finns det gränser.

Nu ska jag ställa ifrån mig datorn, sätta igång någon skön sov-musik, som jag kallar det, och för att sedan slumra in. Jag känner hur bra orden smakar i min mun just nu. Imorgon väntar en tisdag som består av endast två lektioner. Vi hörs då.


Are you proud of who I am?

Det känns hemskt att min åttaåriga lillebror redan börjar känna prestationsångest. Att han redan har börjat mäta sig med sina andra kompisar och deras förmågor. Ibland kan jag få presationsångest, men nu på senare år har jag det sällan. I början när jag började skriva för VK hade jag det ofta, och var alltid nervös inför en publicering, men nu har det släppt. Det är kanske någonting som man växer ifrån? Fast jag tror det finns några som verkligen har presationsångest på riktigt och hela tiden, trots ålder.

Jag är glad att mina föräldrar inte har satt mig under press att hela tiden prestera bra. Hade de gjort det hade nog min prestationsångest varit större. Självklart kan det ibland vara bra med den sk. ångesten, för man skärper till sig, men att hela tiden ha det kan inte vara nyttigt.

Back to work.


Jag väntar på bättre tider

Jag är redan less. Jag har suttit med mitt skolarbete i ungefär en timme och jag är redan dödsless. Jag önskar jag hade en betjänt som kunde göra alla mina läxor nu så jag fick ligga under täcket och bara invänta bättre tider. Med bättre tider menar jag nog onsdag då jag får träffa mina kära vänner som jag inte har träffat på en evighet (egentligen är det "bara" två veckor). Det ska bli kul och det känns bra att alla är back on hemmaplan igen.

Nej, dags att göra lite kaffe så jag kan hålla ögonen öppna ett tag till. Klockan är ju trots allt bara halv 8.

Deportees - Missing you, missing me.mp3

Not a big fan of you

Jag kom hem till en snöigt och kallt Umeå. Jag är inget big fan av vinter, det är som att hela mitt positiva psyke går i dvala. Dock finns väl en del positiva inslag under vinterhalvåret. Bland annat att det eldas för jämnan i vår öppenspis, vilket är mysigt. Men ändå vill jag bara ligga kvar under det varma täcket, inte gå ut, utan bara ligga kvar hela dagen.

Home sweet home

Jag är hemma. Det känns hur litet Umeå är när man har varit i två stora städer.
Usch. Vore det inte för mina vänner och familj skulle jag inte bo här.

Don't like.